Sykkelruter

15.07.2020

Forslag til sykkerturer i legendariske fjell og lokale høydedrag

På tur i Alpene  

Noen forslag til sykkelturer:

  • Mont Ventoux
  • Gorges du Verdon
  • Klatrebonanza i lokale høydedrag
  • Tour de France, 1. etappe Col d'Èze
  • Tour de France, 2. etappe Col de la Colmiane
  • Tour de France, 3. etappe Grasse

Månefjellet

Mont Ventoux

Skrekkens fjell blir gjerne denne rundt 16 km lange stigning opp til Mont Ventoux ofte kalt. 

Denne runden er 75 km og 2.269 hm, som starter i Bédion opp til Mont Ventoux (1912moh), deretter ned til Mont Serein (1450moh) og videre nedover til Malaucène, Lafare, Beaumes-de-Venise, Caromb og tilbake til Bédoin. 

Her hadde det vært perfekt med en matbit før vi dro tilbake til La Bouverie. 

Bilturen tar ca.2 timer, 220 km, stort sett motorveg.


Profilen sier egentlig sitt. 


For mer informasjon og inspirasjon, kan du se både video og beskrivelse ved å klikke på logoen til venstre

Gorges du Verdon

Frankrikes Grand Canyon

Dette er en tur vi har tatt et par ganger tidligere. Flott tur, men krevende og med mange høydemeter. 

Turen er nesten 163 km og med 3.187 hm

Klatrebonanza på lokale høydedrag

Esterel-Montaroux-Seilans-Bargemon-Callas

Denne runden er 123 km med 2.232 høydemeter.

Bakken opp fra Frejus til Esterel kjenner vi godt, men før vi tar nedover tar vi av til venstre mot Montaroux, Seilans, Bargemon og Callas. Altså i kjente trakter.  

Tour de France

2 etapper i og rundt Nice

Nice skal altså være vertskap for sin andre Grand Départ, men første gang var tilbake i 1981 hvor Bernard Hinault vant prologen. Den første etappen er en kupert løype som går ut og inn av Nice, mens den andre etappen inneholder Col de Colmiane (16,3 kilometer med 6,2%), Col de Turini (14,9 kilometer med 7,3%), Col d'Èze (7,8 kilometer på 7%) og Col de Quatre Chemins (5,5 kilometer med 5,5%) før en krevende utforkjøring tilbake til Nice.

Nedenfor har jeg foreslått å kjenne på et par av stigningene som rytterne skal forsere, Col d'Éze og Col de la Colmiane. 
Selv om begge er på 2.etappe foreslår jeg å ta de hver sin dag.


Tour de France forlater Nice på etappe 3 og rytterne skal starte fra Allianz Riviera, hjemmestadion til OGC Nice, for så å reise gjennom lavendelfeltene i Provence til mål i Sisteron. 

Siden etappen beveger seg nordover langs Napoleonsvegen og vekk fra Nice vil kanskje Grasse være et passende sted å se rytterne passere.  

ETAPPE 1
ETAPPE 1
ETAPPE 2
ETAPPE 2

Col d'Éze

Tour de France 1.etappe

Col d'Éze har vært med i programmet til Paris-Nice mange ganger og et år møtte vi Thor Hushovd etter tempoetappen. Den foreslåtte rundturen er nesten 24 km og 890 hm.

Bakken opp til Col d'Éze er nesten 10 km og 500 hm.
Romain Bardet har KOM'en på 20.09. 

Mål på 1.etappe er Promenade des Anglais, men pga korona-restriksjoner vil nok målområdet være vanskelig tilgjengelig, så vi får bare finne et egnet sted å bivåne det hele.

Tenkte vi kunne kjøre bil og parkere i Cannes, eller Antibes. Distansen fra Cannes til Nice er 27 km langs kysten. Fra Antibes 15 km. Deretter ta runden rundt Col d'Éze, se rytterne i Nice og sykle tilbake til enten Antibes eller Cannes. 

Vi kunne spist i Cannes/Antibes etter rittet. se forslag til spisested under Restauranter

Col de la Colmiane

Tour de France 2.etappe

Vi kan ta bilen til Saint-Martin-du-Var, en times kjøring fra La Bouverie, og ta syklene derfra til Col de la Colmiane.

Fra St.Martin-du-Var til en kommer inn i bakken er en strekning på ca.30 km, hvis vi følger løypetraseen. 
Bakken er 16,3 km med 6,3% i snitt. Her kan vi se karavanen, hvis der noe likt i år, og feltet passere før vi returnerer tilbake via Saint-Martin-Vésubie og Belvedère til Saint-Martin-de-Var hvor vi kan ta noe å spise før vi kjører tilbake til La Bouverie.

Nice - Sisteron

Tour de France 3.etappe

ASO har ikke lagt ut så mye opplysninger om Tour de France ennå eller så har de ikke tenkt å gjøre det heller for det ligger ingen informasjon utover at starten er i Nice og mål er i Sisteron. Det kan hende det kommer mer informasjon litt nærmere rittet, men man har sikkert av smittevernhensyn tenkt å minimere publisering av hvor løypene går. 

Det jeg har funnet av informasjon andre steder er at den gule karavanen skal sykle langs Route Napoléon for å få en keiserlignende massespurt i Sisteron. Vi har jo syklet der og vet da at første del av etappen kan være ganske kupert, men at det vil flate ut i siste del av etappen. 

Det vil si at rytterne vil sykle til Nice, Grasse, Castellane, Digne og Sisteron. Da vil Grasse være et egnet sted for å få med seg rittet.